BORAINK


2000

Furmint száraz


2015

Tokaj-Hegyalja legfőbb szőlőfajtájából, a válogatott szüretelés után gondos feldolgozással és irányított erjesztéssel készült száraz borunk.


Illatában a szőlőfajta elsődleges aromajegyei az uralkodóak. Friss, üde ízvilággal, ropogós savakkal rendelkezik.


Szép harmóniában van a sav és az extrakt tartalma. Testes, hosszú bor. Utóízét percekig érezzük a szánkban.

Sárgamuskotály száraz


2015

Mint illatos fajta, a tokaji borok közül az egyik legkedveltebb a fogyasztó közönség körében.


Irányított erjesztéssel készített bor.


A Sárgamuskotály az a bor, - ha valaki nem borfogyasztó, vagy borszerető ember- ezzel a borral rá lehet vezetni a kultúrált borfogyasztásra.

Furmint félédes


2016

A borvidék legjelentősebb hagyományos szőlőfajtájából készült.


Üde, tiszta ragyogású bor.


Illatában erőteljes gyümölcs és virágjegyek jellemzik, mely párosul a bor fiatalságával.


Ezt a bort reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készítettük. Elegáns, könnyed savakkal rendelkezik.

Sárgamuskotály félédes


2016

A Sárgamuskotályra jellemző intenzív, kedves illat és kerek savak uralják.


Az egyik legkedveltebb fajta a fogyasztók körében. Friss savai üdévé, könnyen fogyaszthatóvá teszik.


Reduktív eljárással készített páratlan zamatokkal rendelkező bor.

Tokaji Szamorodni édes


2013

Színe a halványtól az élénk aranyig terjed.


Illatában és ízében fiatalon vadvirágok, friss és kandírozott gyümölcsök (őszibarack, citrusok, trópusi jegyek), valamint mandula és egzotikus fűszerek felfedezésére csábít.

Tokaji Aszú
6 puttonyos


2007

Gondosan válogatott aszúszemekből készült borkülönlegesség.


Tokaj-Hegyalján a Botrytis Cinerea penészgomba váltja ki áldásos hatását, mintegy magukban összeszárítva a túlérett szőlőszemeket.


Ez a bor a rendkívüli minőségét nemcsak a magas cukortartalomnak, hanem a kimagasló savtartalmának is köszönheti, amely képesek egyensúlyt teremteni.

még több aszú ....

Ennek a szőlőnek az ősz eleji esők és az októberi száraz napos időszakok kedveznek leginkább. A 2002-es évjárat kitűnő évnek számít Tokaj-Hegyalján.

Ezt a bort tölgyfahordóban érleltük oxidatív eljárással, ezzel is a tradicionális technológiát követve. A megtermelt szőlőszemeket a családi gazdaság dolgozza fel, a tálcás szürettől kezdve, a bogyózáson át, a pneumatikus préselést, a kíméletes feldolgozást mi végezzük el.

Szőlőültetvényeink első osztályú dűlőkben helyezkednek el, nyirokagyag talajokon, és így nem csak a töppedtség jellemző a szőlőszemekre, hanem a teljes botrytiszes fedettség.

Az aszúkészítés során nem vesszük ki a bor eszenciáját, hanem együtt érleljük azzal. Rendkívül harmónikus, az eleganciát az erőteljességgel ötvöző bor.

Színe, íze, illata a legnemesebb italok eleganciáját hordozza magában.

Tokaji Aszú 5 puttonyos


2005

Színe világos borostyán, izében jól megfigyelhető az aszúra jellemző botritiszes íz mellyel kellemes gyümölcsösség párosul.


Furmint és Hárslevelű szőlőszemekben bekövetkezett nemes rothadás ( botritis cinerea) következtében kialakuló, kézzel szemenként szedett aszúszemekből készült édes borkülönlegesség.

Pincészetünk szeretettel fogadja kisebb-nagyobb borkedvelő társaságok látogatását

2-200 főt tudunk fogadni, a pincelátogatás és a borkóstolás időben kb. 1,5-2 órás program (+ étkezés igény szerint)





A kóstoltató helyiségünk alkalmas különféle rendezvények lebonyolítására is. Különleges alkalmakra akár még cigányzenekar is rendelhető.