BORAINK
2000
Furmint száraz
Tokaj-Hegyalja legfőbb szőlőfajtájából, a válogatott szüretelés után gondos feldolgozással és irányított erjesztéssel készült száraz borunk.
Illatában a szőlőfajta elsődleges aromajegyei az uralkodóak. Friss, üde ízvilággal, ropogós savakkal rendelkezik.
Szép harmóniában van a sav és az extrakt tartalma. Testes, hosszú bor. Utóízét percekig érezzük a szánkban.
Sárgamuskotály száraz
Mint illatos fajta, a tokaji borok közül az egyik legkedveltebb a fogyasztó közönség körében.
Irányított erjesztéssel készített bor.
A Sárgamuskotály az a bor, - ha valaki nem borfogyasztó, vagy borszerető ember- ezzel a borral rá lehet vezetni a kultúrált borfogyasztásra.
Furmint félédes
A borvidék legjelentősebb hagyományos szőlőfajtájából készült.
Üde, tiszta ragyogású bor.
Illatában erőteljes gyümölcs és virágjegyek jellemzik, mely párosul a bor fiatalságával.
Ezt a bort reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készítettük. Elegáns, könnyed savakkal rendelkezik.
Sárgamuskotály félédes
A Sárgamuskotályra jellemző intenzív, kedves illat és kerek savak uralják.
Az egyik legkedveltebb fajta a fogyasztók körében. Friss savai üdévé, könnyen fogyaszthatóvá teszik.
Reduktív eljárással készített páratlan zamatokkal rendelkező bor.
Tokaji Szamorodni édes
2016
Színe a halványtól az élénk aranyig terjed.
Illatában és ízében fiatalon vadvirágok, friss és kandírozott gyümölcsök (őszibarack, citrusok, trópusi jegyek), valamint mandula és egzotikus fűszerek felfedezésére csábít.
Tokaji Aszú
6 puttonyos
2018
Gondosan válogatott aszúszemekből készült borkülönlegesség.
Tokaj-Hegyalján a Botrytis Cinerea penészgomba váltja ki áldásos hatását, mintegy magukban összeszárítva a túlérett szőlőszemeket.
Ez a bor a rendkívüli minőségét nemcsak a magas cukortartalomnak, hanem a kimagasló savtartalmának is köszönheti, amely képesek egyensúlyt teremteni.
még több aszú ....
Ennek a szőlőnek az ősz eleji esők és az októberi száraz napos időszakok kedveznek leginkább. A 2002-es évjárat kitűnő évnek számít Tokaj-Hegyalján.
Ezt a bort tölgyfahordóban érleltük oxidatív eljárással, ezzel is a tradicionális technológiát követve. A megtermelt szőlőszemeket a családi gazdaság dolgozza fel, a tálcás szürettől kezdve, a bogyózáson át, a pneumatikus préselést, a kíméletes feldolgozást mi végezzük el.
Szőlőültetvényeink első osztályú dűlőkben helyezkednek el, nyirokagyag talajokon, és így nem csak a töppedtség jellemző a szőlőszemekre, hanem a teljes botrytiszes fedettség.
Az aszúkészítés során nem vesszük ki a bor eszenciáját, hanem együtt érleljük azzal. Rendkívül harmónikus, az eleganciát az erőteljességgel ötvöző bor.
Színe, íze, illata a legnemesebb italok eleganciáját hordozza magában.
Götz Cuvée
2018
Ez a borunk három fajta házasításából készült. Gazdag illatjegyében megtalálhatóak mézes-ananászos és szőlővirág aromák.
Kóstolásakor tiszta ízvilág, behízelgő textúra jellemzi, remek sav és cukor egyensúly érződik. A túlérett szőlőszemek íze harmonikus, hosszú egyensúlyt biztosít a borban.
2018 Tokaji Cuvée késői szüretelésű oltalom alatt álló édes fehérbor
Pincészetünk szeretettel fogadja kisebb-nagyobb borkedvelő társaságok látogatását
10-200 főt tudunk fogadni, a pincelátogatás és a borkóstolás időben kb. 1,5-2 órás program (+ étkezés igény szerint)
A kóstoltató helyiségünk alkalmas különféle rendezvények lebonyolítására is. Különleges alkalmakra akár még cigányzenekar is rendelhető.