Fegyveres vitézek védték az Újbástya kapuját
április 27, 2008
Koronázás a Rex Vinorum hazájában
május 22, 2008

I. Sárospataki Borkirálynő

Nyílt nap az Újbástyában

Megnyílt az Újbástya Rendezvénycentrum! Szombaton, április 26-án Szent György Napi Bor- és Sajtkóstolóval nyitotta meg kapuit Sárospatak új turisztikai és rendezvénycentruma, amelynek jelentőségét emelte az első sárospataki Borkirálynő-választás.
A négy bájos hölgy közötti vetélkedőt Götz Ildikó nyerte meg, aki egy éven át fogja viselni a Borkirálynő címet, s népszerűsíti majd Sárospatak borait…

Götz Ildikó Hercegkúton lakik, családi vállalkozásuknál, a Götz Pincészetnél dolgozik, s amellett üzleti kommunikációt tanul, hogy minél jobban elsajátíthassa a marketing, a boreladás fortélyait. Gyakran tart borkóstolókat a pincéjükben, így kiváló háziasszonya lesz majd a Bornapoknak, s egyéb bornépszerűsítő rendezvényeinknek.

Ildikó ezúton is köszöni a bizalmat a zsűrinek és a közönségnek. A versenyt elég kalandosnak tartotta – különösen a táncot, a magas sarkú cipőben, a kissé csúszós padlón.

Bár a lányok közötti vetélkedés délután volt, már reggel 10 órakor hangos dobpergés közepette állt fel az Újbástya őrsége a füzéri Várvédők személyében, majd minden órában látványos és hangzatos őrségváltással szórakoztatták a jelenlévőket, ill. hívogatták a közönséget. A középkori hangulatot fokozta a históriás énekmondó lantművész háttérmuzsikája.

A tömegben elvegyülve fogadták a kóstolni vágyókat a füzéri leányok. A gasztronómiai kínálatot 7 borászat, 2 sajtkészítő, erdőhorváti pereces és egy desszertkészítő cég adta. A gyermekek szórakoztatásáról az Art Ért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai gondoskodtak – tájékoztatja olvasóinkat Marcziné Szappanos Judit, az Újbástya Rendezvénycentrum turisztikai menedzsere.

A Borkirálynő-jelöltek fodrász- és kozmetikai szalonból érkeztek a nagy esemény helyszínére, ami rövid csúszással, ámde annál jobb hangulatban kezdődött el.

A feladatok sokrétűsége meglepte ugyan a 4 szép leányzót, de ki nem fogott rajtuk. Először elméleti kérdésekre kellett válaszolniuk, amelyek elsősorban városunk történelmére vonatkoztak, majd a szakácsművészetükről és a női praktikák ismertéről adtak számot.

 A legnehezebb feladat egy üveg bor felnyitása volt. Nem derült ki, hogy a dugóhúzó volt rossz, vagy a gyakorlatuk volt kevés, de ezzel mindannyian megszenvedtek.

A borkóstolás, a borok felismerése viszont mind a négyüknek jól ment. Hasonlóan ügyesek voltak a táncban, amelyben Matu Zsolt tánctanár volt a partnerük. A háromtagú zsűrinek – Dr. Hörcsik Richárd polgármester, Hidvéginé Molnár Judit, a Magyar Turizmus Rt. marketing igazgatója és Siska Tamás, az Újbástya Rendezvénycentrum vezetője – nem volt könnyű dolga, hiszen a hölgyek mindannyian helyesek és ügyesek voltak, végül a zsűri és a közönség egybehangzó szavazatai alapján Sárospatak első Borkirálynője Götz Ildikó lett.

Riportok és fényképezkedés után borvacsorára indult a polgármester társaságában.

A megkérdezettek egyhangúlag biztosították a rendezőket az esemény sikerességéről.
További részletek és fotók az Újbástya honlapján.

További fotók>>>     További fotók 1>>>     További fotók 2>>>

Tánc1   Tánc2   Tánc3   Tánc4

Törő Gábor
/2008.04.29./