I. Sárospataki Borkirálynő
április 29, 2008
Szegedi borfesztivál
május 26, 2008

Koronázás a Rex Vinorum hazájában

2008.05.22. 14:52 wineroads.eu

Országo Borkirálynő FesztiválHosszú évek óta, legkésőbb május elsejével mindenkiben felébred a tavasz érzése. A gondos szőlősgazdák azonban már jóval korábban “kelnek”. Az elmúlt hetek rendezvénysorozatainak sikere, a Nyitott Pincék látogatottsága pedig az Ő munkájukat dicsérik. Ezen a hétvégén országszerte Szent Orbán, a szőlőtermesztők és borászok védőszentjének tiszteletére rendezett programokkal várják az érdeklődőket. Júliusban pedig jön a koronázás!
 
A “későnkelőknek”, illetve azoknak, akiknek nem áll módjukban máról-holnapra dönteni az utazásról már most szeretnénk szólni, hogy idejében bejegyezhessék minden naptárba a koronázásiceremónia időpontját. Ezúttal azonban nem bor a trónkövetelő, hanem királynő. Magyarország Borkirálynőjét az “Országos Borkirálynő Fesztivál”-on választják meg,  július 25-27. között Tokaj-Hegyalja szívében, Tarcalon.
 
3 fesztivál-színpadon koncertek, nonstop-műsorok, különleges gasztronómiai programok borkóstolók, szakmai és kulturális kísérő rendezvények várják az idelátogatókat. Az igazi gyűjtők  bor-aukció keretében gazdagíthatják borospincéjük kínálatát.
 
Mivel a magyar virtus, nem csak az étel és ital nyújtotta élvezeteket, de a szép nők társaságát is megköveteli, ezért senki nem maradhat le a Borkirálynők szépségversenyéről sem. Magyarország legszebb borkirálynőjét nemzetközi zsűri választja ki.
 
Szóljón mindenkinek, hogy Önnel lehessen mindenki, aki csak számít. Kovács (KOKO) István olimpiai bajnok (6 puttonyos borfalu polgármestere), Degenfeld Mária grófnő, Nagy-Bandó András humorista Piros László a Pálinka Lovagrend nagymestere már biztosították a helyüket a zsűriben.
 
Jöjjön el Ön is és utána, ha már kipihente magát mesélje el mindenkinek, Önnek mi tetszett a legjobban!