Zenés borkóstoló tunkival
augusztus 15, 2008
Sárospataki bornapok
augusztus 17, 2008

Fergeteges tunki party Hercegkúton

Tunki Party Hercegkúton2008-08-17 | wineroads.eu

Augusztus 15-én a Zempléni Fesztivál eseményeibe kapcsolódva zenés borkóstolót tartottak Hercegkúton.

Az est folyamán a pécsi Pannon Volán Zrt. Bartók Béla Férfikara gondoskodott a hagulatról. A programot Rák József Hercegkút község polgármestere nyitotta meg, aki nagy szeretettel köszöntötte az egybegyűlteket. A közönség nagy tapssal fogadta Götz Mária Ildikót, aki alig pár hete nyerte el a Magyarország Borkirálynője címet. Ildikó rövid beszédében kihangsúlyozta, mennyire nagy megtiszteltetés számár, hogy nemcsak szülőfaluját, Hercegkutat és nemcsak a Tokaji borvidéket, de az összes magyarországi borvidéket képviselheti. Küldetésének tekinti a magyar bor honi és külföldi népszerűsítését és a borturizmus fejlesztésének elősegítését is. Az est folyamán sokan gratuláltak neki sikeréhez és többen közös kép készítésére is felkérték.

A közel 700 érdeklődőnek hercegkúti borászok által felajánlott borokat kínáltak a szervezők. Ebből az isteni nedűből merített erőt a hosszú út után az olimpiai bajnok pécsi férfikar is. Műsoruk fergeteges sikert aratott. Dr. Lakner Tamás karnagy vezetésével az egybegyűltek a Jó bor kell a magyarnak című műsorukat élvezhették két felvonásban. A szünetben a vendégek megkóstolhatták a helyi sváb speciílitást, a tunkit is. A finomságokat – mondanom sem kell – helyi pincék boraival öblíthették le a látogatók. A műsor a pincesoron folytatódott. Ez idő alatt kinyitottak a helyi pincék is és az előadás után kóstolókra invitálták az egybegyűlteket. Azt hiszem nem kell mondanom, hogy a dalolás tovább folytatódott a pincékben is. A férfikar tagjai pincéről pincére járva szórakoztatták a gazdákat és vendégeiket.

A jó bor mellől nem hiányozhattak a finom ételek sem. Minden borosgazda külön készült vendégeik jóltartására. Volt aki grillen készített finomságokat és volt, aki vadpörköltött főzetett erre az alkalomra. A világörökségi pincesoron egészen hajnalig tartott a mulatság.

Götz M. Ildikóval készült beszélgetésünket augusztusi magazinunkban olvashatja, ahol többek között megtudhatja hogyan érezte magát a királynő a királynő szigetén, Korfun és elárulja nekünk hogyan készül a sváb konyha remeke, a tunki is. A magazin várhatóan augusztus végétől olvasható portálunkon.

 

További videók: 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész.
Fotóalbum megtekintéséhez kattintson ide!

 
 

A Zempléni Fesztivál hercegkúti rendezvénye, a borkóstoló zenével és tunkival nagyon jól sikerült, a vendég Pannonvolán Zrt. Bartók Béla Férfikara nagyszerű “boros” hangulatot teremtett

További fotók>>>     További fotók (2.sorozat) >>>