Emlékező istentisztelet
szeptember 20, 2008
Kiwanis klub gálavacsora és borárverés
szeptember 27, 2008

Szent máté napi aszúünnep

A Borkirálynővel ünnepeltek a reformátusok

www.sarospatak.hu

Szepsi Lackó Máté emlékezetét őrizve tartott a református gyülekezet 2008. szeptember 21-én hálaadó Istentiszteletet, melynek díszvendége Götz Ildikó borkirálynő volt. Udvartartásában jelen voltak a Zempléni Lovas Egyesület Rákóczi korabeli díszruhás tagjai is, akik felidézték azoknak a hitet és hazát oltalmazó fejedelmeknek alakját, akik Sárospatak történelmi múltját meghatározták – nyilatkozta Virágh Sándor, református lelkész…

Az igehirdetést Korda Zoltán szatmárnémeti lelkipásztor végezte, igeolvasással, imádsággal Szilágyi Balázs vendég lelkipásztor szolgált, Virágh Sándor pedig megkeresztelte a kis Kozma Róbertet. Jelen volt a határon túli testvérgyülekezet kórusa is Orosz Márta karnagy vezetésével, akik éneke a református énekkarral együtt megható pillanatai voltak az együttlétnek. Két versét szavalta el Hankovszkiné Gergely Ilona Szatmárnémetiből, hitvallást téve soraiban a magyar testvériségről.

Az Istentisztelet résztvevői voltak a Református Gimnázium pecúrjai is, akik a hagyományok szerinti pecúravatással válnak igazi Kollégiumi polgárokká. Az élet küzdelmes és sok szomorúságot hordozó eseménye között a bor, az úrvacsorai bor áldott jelképe lehet az örömnek, az Istenben való újjászületésnek és a felebaráti, közösségi ünneplésnek, melyet a Máté napján ünneplő közösség, mint őseitől nyert örökséget köszönhetett meg.

További fotók >>                         További fotók >>

Református Lelkészi Hivatal (2008.09.23.)