Szilveszter
december 31, 2008
Borvacsora
január 4, 2009

Bulváros

2008. A szexi borkirálynő éve

bulváros.hu

2008 december 29., hétfő 16:00

Götz Mária Ildikót 2008. június 25-én, Tarcalon az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon Magyarország Borkirálynőjévé választották. A blogjában elárulta milyen éve volt!

Augusztus
Megnyílt Tarcalon, a világörökség részét képező Tokaj-Hegyalján az Andrássy Kúria Hotel négycsillagos Wine és Spa. Az Andrássy Pincészet 1999-ben kezdte meg működését, a hotel hivatalos nyitóünnepségére pedig 2008. augusztus 29-én került sor. Götz Mária Ildikó Magyarország Borkirálynője mint konferanszié emelte az esemény színvonalát. A köszöntőket Szabó József úr (tulajdonos) és Gráf József miniszter úr tartotta, Marcinkó Ferenc, a Tokaj Hegyközségi Tanács elnöke pedig Gervald László főborásznak egy kitüntetést adott át szakmai tevékenységéért.

Szeptember
A hónap végén ünnepelte a Sárospataki Női Kiwanis Klub fennállásának 10. évfordulóját, amely rendezvény az Újbástyában kezdődött, a görkoripálya átadásával folytatódott, és egy borárveréssel fejeződött be. A rendezvényen Magyarország Borkirálynője is részt vett.

Október
2008. október elején lehetőségem volt a TokajVinum Hungaricum Egyesület szervezésében részt venni sajtótájékozókon Münchenben, a Götz Pincészet képviseletében és mint Borkirálynő is, ahol a vendégekkel együtt magyaros ételeket is készítettünk a különféle borok mellé.

Immár ötödik alkalommal rendezték meg 2008. október 24-én a Zempléni Vadászlovaglást, amelyen Borkirálynőként és mint a King Hill Team tiszteletbeli tagjaként örömmel vettem részt. A reggeli előkészületek a Zempléni Lovas Egyesület szervezésében a sárospataki Betyár Lovastanyán kezdődtek, ahol összegyűltek kicsit és nagyok, izgatottan várva az indulást, hiszen közel 50 lovas nyergelt fel a rókavadászatra péntek reggel. Az ebédre Hercegkúton került sor, a világörökség részét képező, négyszintes Gombos-hegyi pincesoron, nagyon szép környezetben, finom étkek és természetesen jó borok társasága mellett, amelyet a Götz Pincészet ajánlott fel a vendégek számára.

November
Fehér Asztal Lovagrendi Gyertyafényes Borvacsorának adott otthont a Gróf Degenfeld Kastályszálló 2008. november 21-én. Az a megtiszteltetés ért, hogy díszvendégként vehettem részt ezen a különleges vacsorán Gróf Degenfeld Schonburg Mária Terézia, Benke Laci bácsi, Prácser Miklós, Baracskai László polgármester úr és felesége társaságában.

2008. november 29-én a Huszár Panzióban nem kisebb eseményen vehettem részt, mint a nagymúltú Csepel Sárospataki GY.E. megalakulásának 40. évfordulója alkalmából rendezett Nosztalgia Bálon. A meghívást Borkirálynőként kaptam, de ami még ennél is fontosabb, hogy nagyapámat, Götz Bálintot képviselhettem, akik egykor alapítóként tevékenykedett a gyárban, és ezután is végigkísérte az egész életét a Csepel.

December
Idén már két álkalommal részt vehettem az Új Társadalmi Szalon összejövetelén. 2008. december 10-én borkóstolóval egybekötött bemutatkozásra is lehetőségem nyílt olyan emberek előtt, akik már részben ismerték és szeretik a borainkat, a többiek pedig érdeklődve hallgatták beszédemet, és jöttek oda gratulálni. Az Új Társadalom Szalon célja üdvözölni az átalakulást és alkalmat teremteni Európa új társadalma meghatározó személyiségeinek találkozását.