Bamako – 10 nap a rajtig
január 8, 2009
King Hill Team indulás előtt
január 14, 2009

Start január 17-én

Január 17-én startol a Budapest – Bamako rally

 

        
                    

A Nissan Navara felkészítve, a King Hill Team tagjai: Kiss Csaba, Kerekes Tibor és Godó Roland sárospataki tereprally versenyzők szintén jó kondícióban, malária és egyéb védőoltásokkal ellenállóvá téve, bizakodóan vágnak neki szombaton a 7632 km-es útnak a Budapest – Bamako útvonalon…
 

 

 

 

 


Kiss Csaba

Dr. Hörcsik Richárd


Aros János

Rák József

 

Götz Mária Ildikó, Magyarország Borkirálynője – aki a csapat tiszteletbeli tagja – saját családi pincészetükbe hívta meg a bátor fiúkat a búcsúra, és hogy a támogatóknak köszönetet mondhassanak.

A helyszín nem véletlen, hiszen a fiúk a Tokaji borok hírnökei lesznek Afrikában, amit nem csak az autó matricái bizonyítanak, hanem az a borvacsora is amit a futam után a Marokkói Magyar Nagykövetségen tartanak Pap László Csaba nagykövet úr közreműködésével.

Szerencsés utat kívánunk a csapatnak, akiknek az útját végig drukkoljuk és végig izguljuk!
Reméljük, hogy folyamatosan kapunk róluk híreket. Ezúton is kérjük, hogy ha alkalmuk és lehetőségük lesz rá, rövid beírásaikkal üzenjenek nekünk…
A támogatók sorában Sárospatakot Dr. Hörcsik Richárd polgármester budapesti teendői miatt Aros János alpolgármester képviselte…

Nagy megtiszteltetés a város vezetőségének és gondolom valamennyi lakosa számára, hogy támogathattuk ezt a kezdeményezést itt Sárospatakon, ahol a technikai sportok már régóta bontogatják szárnyaikat. Nagyon sok sikert kívánok a Budapest-Bamako Rallyn résztvevő három fiatalnak.
Egy nagyon nehéz vállalkozásba kezdtek bele, de végignézve a felkészülésüket, biztos vagyok abban, hogy helyt fognak állni a versenyben. Remélem, hogy együtt fogjuk majd ünnepelni a győzelmüket február hatodikán a verseny végeztével. Külön örülök annak, hogy nem csak a versenyen vesznek részt, hanem egy missziót is vállaltak azzal, hogy a Tokaji bor hírnevét Sárospatak, Sátoraljaújhely, Hercegkút és úgy általában a Tokaji borvidék hírnevét viszik el Bamakoig, hiszen Marokkóban egy borkóstoló keretén belül lehetőségük népszerűsíteni a borainkat.

Megmondom őszintén nem biztos, hogy bele mertem volna vágni, hiszen egy olyan ismeretlen versenyben fognak részt venni, amelyről hallottunk, rendszeresen nézzük a TV-ben hogy hogyan zajlanak ezek a Budapest- Bamako Rallyk, vagy mondhatnám a Parizs-Dakar Rallyt is, hiszen ez a Parizs-Dakarnak egy kistestvére.
Ezeket a versenyeket otthon a fotelból egy pohár bor vagy sör mellett szoktuk nézni, úgy nagyon jól néznek ki. De részt venni és azokat a mindennapi megpróbáltatásokat átélni, amelyekbe mi bele se gondolunk, például hogy fognak étkezni, öltözni, szerelni, mit fognak csinálni, hogyha valamilyen támadás éri őket – ebbe én belegondolni se merek. Nem biztos, hogy el mernék indulni egy ilyen versenyen, éppen ezért még egyszer nagyon sok sikert kívánok nekik, és épségben, egészségben várjuk haza őket!

A támogatók sorában előkelő helyet foglal el Rák József, Hercegkút polgármestere, hiszen Hercegkút pincesorai a Világörökség részét képezik…

Az csak természetes, hogy Hercegkút is támogatja az akciót, hiszen végül is a Tokaji bor hírvivői lesznek. Ezért állt a soraikba tiszteletbeli tagként a hercegkúti Götz Mária Ildikó, Magyarország első Borkirálynője és minden a mellett szólt, hogy az Önkormányzat is támogassa ezt – így is döntött a képviselő testület.
Az előzetes információk alapján ezt én is egy nagyon bátor vállalkozásnak tartom és szurkolunk a fiataljainknak, hogy sikerrel vegyék ezt az akadályt.
 

Götz Mária Ildikó


Kerekes Tibor


Godó Roland

 

                     További fotók>>>                    Búcsúvacsora cigányzenével>>>