Meghívó borvacsorára
január 15, 2009
King Hill Team búcsú
január 16, 2009

Borvacsora a királynővel

2009.01.04. 11:02 wineroads.eu

A népi hiedelem úgy tartja, hogy ha pazar módon búcsúztatjuk az óévet a jövendő év is hasonlóan vidám és bőséges lesz. Kétség sem férhet hozzá, hogy egy igazi borkedvelő, mint Ön megadta a módját a "Búcsúzkodásnak", most pedig itt a folytatás ideje, mondjuk egy manapság oly trendi borvacsorán.

A borvacsora nem újkeletű dolog a "retro" világát élve ez is egy jól bevált régi találmány, melynek eredete a római bacchanalia-ig nyúlik vissza, mondhatni egy est a testnek de ez félreérthető lenne. Mindössze arról van szó, hogy emészthető szakértői kommentárral kiváló borokat, kóstolhatunk olyan étkekkel, melyek teljessé teszik a gasztonómiai ízharmóniát.

Mitől nyújt egy borvacsora többet, mint bármely estebéd kettesben, ahol van egy sommelier is ha a "közönség segítségére" szorulnánk?
Nos, a sommelier minden bort ismer és mindent tud, amit elmondtak róla és amilyen véleményt saját maga kialakított a borról. Egy borász ugyan nem ismer minden bort, de mindent tud arról a borról, amit saját maga készített, kicsi "szőlőkorától" egészen a pohárba töltés pillanatáig.

Egy átlagos éttermi vacsoránál nem mondhatjuk, hogy kérem csomagoljanak két palackkal a fogyasztott borból, míg egy borvacsoránál ezzel szemben még kedvezményes áron is kínálják azt nekünk.

Bár nincs meg a páros vacsora meghitt varázsa, de kétszemélyes asztalok itt is vannak és ugyan nem kötelező az ismerkedés de kitűnő alkalom ha valaki még is szeretne élni a lehetőséggel.

Ön vett már részt borvacsorán? Ossza meg élményiet az olvasókkal a fórumon. Kóstólt egy bort melyről úgy gondolja, mindenkinek meg kell ismernie? Ismertesse meg azt minden látogatóval az on-line borkóstoló rovatunkban. Részt venne egy borvacsorán vegyen részt játékunkban és nyerjen két személyes meghívót Magyarország Borkirálynőjének Borvacsorájára a ráckevei Kék Duna Wellness Hotelba!