Bamako – King Hill Team
január 15, 2009
Meghívó borvacsorára
január 15, 2009

Magyar Hírlap – 2009. 01. 16.

Felkészültek a pataki ralisok

 

Hercegkúton, a világörökség részét képező Gombos-hegyi pincesoron tartották a hosszú verseny előtti utolsó sajtótájékoztatójukat a szombaton kezdődő Budapest–Bamako-rali zempléni indulói.

A szombat reggel induló jótékonysági futam versenyzői, Kerekes Tibor, Godó Roland és Kiss Csaba a tájékoztatón elmondták: felkészültnek érzik magukat arra, hogy megtegyék a csaknem nyolcezer kilométeres utat Budapesttől Bamakóig. A versenyzők jelentős eseménynek tartják, hogy Marokkóban, a rabati magyar nagykövetségen népszerűsíthetik a magyar borokat. Köszönetet mondtak mindezért a szervezőnek, Hörcsik Richárdnak, Sárospatak fideszes polgármesterének, majd hangsúlyozták, hogy Sátoraljaújhely és a környező falvak polgármesterei, továbbá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat is a nemes ügy mellé állt, és mindenben támogatta a történelmi borvidéket népszerűsítő versenyzőket. Tokaj-hegyaljai borvidék hírnökeit február 6-án fogadják Marokkóban, ahol többek között a Götz Pincészet kétezres évjáratú hatputtonyos aszúját kóstoltatják majd a fogadóbizottság tagjaival. “Ehhez a borhoz egy szólás is társul – mondta a borkirálynő –, amely szerint a nőket engedelmessé, a férfiakat határozottá teszi, persze csak akkor, ha betartják a szabályokat, azaz térden állva, apró cseppekben, nagy áhítattal fogyasztják.”

A szombaton rajtoló ralin a Teréz Anya Jótékonysági Díjat nyeri el az a csapat, amelyik a legkaritatívabb feladatot látja el Maliban, ahol a népesség mintegy hatvan százaléka a szegénységi küszöb alatt él. “Sikerült a legkülönfélébb adományokat összegyűjtenünk; tollat, füzetet, játékot, ruhát és egyéb használati cikket viszünk a helyieknek” – sorolták a zempléni ralisok, akik egy 208 lóerős Nissan Navara terepjárójával állnak rajthoz, hogy versenyezzenek, jótékonykodjanak, és persze hírét vigyék Afrikába a tokaji történelmi borvidéknek.

Kégl Ildikó