Minőségi borok az esküvői asztalokra
február 16, 2009
MTI közlemény
február 17, 2009

MTI tudósítás

www.farmit.hu/rde/farmit/hs.xsl/-/html/hirek_tokaji-szamorodni-es-aszuborok-marokkoban.htm

Tokaji szamorodni és aszúborok Marokkóban

Nagy elismerést arattak a tokaji borok marokkói üzletemberek és borászok körében azon a vacsorán, amelyet Pap László Csaba nagykövet adott a rabati magyar nagykövetségen a tokaji borok megismertetése, az üzleti kapcsolatok fejlesztése végett.

A hétvégi eseményen Tokaj-Hegyalja több borászata képviseltette magát – tájékoztatta a marokkói magyar nagykövetség az MTI-t. A követség vendége volt többek között Magyarország 2008-ban megválasztott borkirálynője, Götz Mária Ildikó, valamint Kiss Csaba és Kerekes Tibor, a Budapest-Bamako rali King Hill csapatának két tagja, mindketten a Tokaj-hegyaljai borvidék szakmai képviselői.
A Tokaj-hegyaljai küldöttség fölkereste Meknes városát, a legnagyobb marokkói bortermelővidék központját, ahol helyi pincészeteket látogattak meg, majd találkoztak a marokkói kereskedelmi kamara képviselőivel.
Marokkóban – annak ellenére, hogy iszlám állam – a borászatnak nagy hagyományai vannak; az észak-afrikai arab ország – részben az évi hétmillió turista beutazása miatt – nagy szeszesital-importőr is egyben, s ez esélyt adhat a magyar boroknak is, hogy megjelenjenek a marokkói piacon.

További hírek:

www.vallalkozoinegyed.hu/20090210/marokko_tokaji_bor_bemutatkozasa_uzleti_kapcsolat_fejlesztese

www.eszencia.co.hu/index2.php

www.maipiac.hu/index.php/esemenyek/2766-borsikerek-marokkoban

www.wineworld.hu/hir.php

www.borregio.hu/tokaj/index.php

borhirek.blog.hu/2009/02/10/rabat_nelkuli_borok_rabatban