Götz Ildikó
Kőszeg – Az elmúlt napokban lehetőséget kaptam arra, hogy a kőszegi Kulacs Vendéglőben népszerűsítsem Tokaji borainkat. A közönség már ismeretlen ismerősként fogadott, hiszen sokan voltak a vendégek között, akik tavaly nagyban hozzájárultak az országos borkirálynő-választáskor az internetes szavazás erősítéséhez, a közönségdíj elnyeréséhez. Így személyesen is megköszönhettem támogatásukat.
A borvacsorán tálalt étkekről Lukács István Oscar-díjas, háromszoros olimpiai bajnok mesterszakács gondoskodott, aki az est végén biztosított további együttműködési lehetőségeinkről.
A menü a következő volt:
Normal
0
21
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}
– Libamáj ízelítő mézes, csipkeízes öntettel – hidegtál Tokaji Muscat Lunel késői szüretelésű édes borral tálalva,
– Fácán erőleves benne húsával és zöldségekkel – Tokaji száraz Furminttal,
– Zöldbors kéregben érlelt mangalica sertésszűz, vargánya gomba mártással, eredeti röszti burgonyával, kiskerti zöldségekkel, valamint Tokaji Furmint és Muscat Lunel félédes borokkal,
– Eperkehely fagylalttal, amelyhez kitűnően illett a 2000 Tokaji 6 puttonyos Aszú borunk,
– Magyar sajtok és gyümölcstál Tokaji Muscat Lunel száraz borral kínálva.
Köszönöm a lehetőséget, és remélem, hogy minél többen ellátogatnak majd Hercegkútra is, hiszen itt a legnagyobb élmény, a mi kis "földalatti mennyországunkban" megkóstolni ezeket a kiváló borokat!