Legek földje: Zemplén
május 18, 2009
A Tokajvinum Hungaricum Egyesület borbemutatója a Tokaji Borok Fesztiválján
május 19, 2009

XIV. Magyar Borok Útja Rally

2009. augusztus végén újra megrendezésre kerül a háromnapos Magyar Borok Útja Rally, amelynek útvonalát idén is Ferjáncz Attila magyar rally bajnokunk tervezi meg. Az exkluzív boros autótúra mára a legjelentősebb hazai (bor)kulturális társadalmi és társasági eseménnyé nőtte ki magát. Ennek kapcsán volt vendégünk Hercegkúton a rally két kulcsembere: Ferjáncz Attila és Regőci Attila, akik ellátogattak a világörökség részét képező Gombos-hegyi pincesorra.

Több, mint tíz évvel ezelőtt – a klasszikussá, hovatovább élő legendává vált Ferjáncz Attila autóversenyző és Regőci Attila pr-üzletember kitalálta a magyar borút kalandozást. Nem pusztán a hazai borok népszerűsítését célozták meg, hanem a több ezeréves magyar borkultúrát ötvözték borvidékeink, gasztronómiánk, turisztikai vonzerőnk, környezetvédelmünk és közlekedésbiztonságunk népszerűsítésével.

A célok változatlanok: ismerjük meg kitűnő magyar borainkat, étkeinket, történelmi-, kulturális értékeinket, kedves tájainkat. Fedezzük fel, mennyi szépség rejlik hazánkban. Fő célunk az is, hogy a borászaink hitével és kitartásával fejlődő magyar szőlő-, és borkultúrát megismertessük, emellett a biztonságos közlekedés, a környezetvédelem fontos kérdéseire a magunk módján válaszoljunk.

 

Ezen az estén szintén vendégünk volt egy fiatalokból álló lelkes csapat Budapestről, akiket munkájuk szólított Sárospatakra, és reményeink szerint továbbviszik a Götz Pincészet  jó hírét szerte az országban és a nagyvilágban!