II. Országos Borkirálynő Választás
július 26, 2009
Hegyalja fesztivál 2009
július 26, 2009

Borkirálynő borkirálynőt koronázott

2009-07-26 | wineroads.eu – dsl

Második alkalommal adott otthont a múlt hét végén Tarcal (2009. július 24-26.) az Országos Borkirálynő Fesztiválnak és rendezte meg a XIV. Tarcali Bornapokat.

Götz Ildikó Magyarország I. Borkirálynője és Bodor Nóra Magyarország II. Borkirálynője

Barátok közt helyett, Királynők közt…

R. Kárpáti Péter a Barátok közt népszerű sorozat Berényi Andrása, aki egyébiránt nem csak színész, hanem forgatókönyv író és rendező is, ezúttal műsorvezetője volt a II. Országos Borkirálynő választásnak.

A Csongrádi, Mátrai és Tarcali borkirálynők gyakorlatban (lopózás,dugózás, palackozás, táncismeretek) és elméletben (borvidék,borbemutatás, bor és étel párosítás) tettek tanúbizonyságot rátermettségükről, miszerint méltóképp eleget tudnak tenni a bor nagyköveti tisztjének.

A tavalyi év borkirálynője Götz Mária Ildikó e tekintetben igen magasra tette a mércét. Többek közt a Budapest-Bamako Rally keretében egy Marokkói borkóstolót tartott a magyar boroknak, valamint hazánkban is országszerte mutatta meg a bor sokszínűségét megannyi rendezvény kapcsán. Küldetésének minden egyes mozzanatáról büszkén tudósított minden borbarátot a gotz.blog.hu on-line naplójában.

Egyik szemük sírt, a másik nevetett

A tarcaliaknak mondhatni egyik szemük sírt, hogy az idei Országos Borkirálynő nem Tarcal, sőt nem is Tokaj-Hegyalja képviselője, ám egy igen rátermett, borokban jártas és céltudatos ifjú hölgyre, Bodor Nóra, Mátrai Borkirálynőre esett a zsűri (Hídvéginé Molnár Judit elnökletében, Koncz Ferenc, Butta László, Rehorovics Anita, Götz Mária Ildikó) választása.

A Gyöngyösön megválasztott borkirálynő tarcali tartózkodása alatt nagyon kellemes élményekről számolt be. Szíves vendéglátásban volt része, Baracskai László polgármester vezetésében. A szervezett programokat illetően elmondta, hogy igazán körültekintően lettek összeállítva, mert azoknak a kritériumoknak kellett megfelelni, amelyek a Borkirálynő életében a valóságban is felmerülnek majd.

Bodor Nóra a ma is élő családi hagyományok révén beleszületett a borászatba. Édesanyja és nagypapája alapította borászat szakmai mindennapjaiban ugyan nincs jelen, hiszen ideje nagy részét a Corvinus Egyetem köti le, de elhivatottságot érez a mátrai és a magyar bor sorsa iránt.

Borkirálynőként célja, a több, mint 7200 hektár kiterjedésű és ezzel az ország legnagyobb hegyvidéki borvidékének népszerűsítése. A Mátrai hegyvidék az utóbbi időben egyre többet hallat magáról, hamarosan pedig új logóval mutatkozik be a borbarátoknak. Az újdonsült Országos Borkirálynő fiatalos szemlélettel szeretné a minőségi borkultúrát és borfogyasztást megismertetni, terjeszteni a fiatalok körében, melyhez a korona átadásakor Magyarország első borkirálynője, Götz Mária Ildikó is sok sikert kívánt.

Forrás: www.wineroads.eu/hirek/1018/BORKIRALYNO_BORKIRALYNOT_KORONAZOTT