Hegyalja fesztivál 2009
július 26, 2009
Táltos napi pincelátogatás
augusztus 6, 2009

Gödöllői születésnapi borkóstoló

Gödöllő – Tegnap estére az egyik kedves ismerősöm által kaptam meghívást Gödöllőre, egy születésnapi ünnepségre, ahol alkalmam volt bemutatni a Götz borokat, a száraz Furminttól kezdve a Muscat Luneleken át, a 6 puttonyos Aszúig. Az egybegyűlt családi, baráti társaság nagy szeretettel fogadott, és este 7 óra után kedzetét vette a borkóstoló is.

Mivel a társaság nagy része néhány bor után már kiéhezett a szépen elkészített hidegtálakra, így kisebb szünetet tartottunk a borok kóstolása közben. Ekkor váltottam pár szót többek között Miskey Csabával, aki Olimpia-, Világ- és Európa bajnok mesterszakács, emellett pedig az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend és az Egyesült Királyság Szent György lovagrendjének a tagja. Felvetődött küztünk az együttműködés lehetősége, továbbá megemlítettem esetleges belépési szándékomat a Fehérasztal Borrend Lovagi Tagozatába.

A vacsora után már csak két bor maradt hátra, mondhatom, hogy a legsikeresebbek ezek voltak: a 2008-as Muscat Lunel késői szüretelésű édes borunk kóstolása után következett az est fénypontja, az 50 szál gyertyával díszített tortához kitűnően illett a 2000-es Tokaji 6 puttonyos Aszú borunk. E kitűnő édes borok és borkülönlegességek mellett természetesen nagyon népszerű volt a félédes Muscat Lunel a hölgyek körében, illetve személyes kedvencem a 2006-os száraz Sárgamuskotály, amelyet sokan kértek visszakóstolásra.

Brezóczki Barbara és Götz Ildikó