Borkóstoló Eperjesen
február 11, 2010
Tokaji borok Pozsonyban is
február 22, 2010

III. Országos Borkirálynő Választás

Idén nyáron harmadszor kerül megrendezésre az Országos Borkirálynő Választás Tarcalon. A zsűri a borvidékek jelöltjeiből több írásbeli forduló után 2010. augusztusában a gyakorlati megmérettetést követően (lopózás, dugózás, palackozás, táncismeretek, borkorcsolya-sütés, stb.) választhatja majd ki az idei Országos Borkirálynőt, aki egy éven át képviseli majd Magyarországot a hazai, illetve nemzetközi rendezvényeken.

A versenyen nagy lelkesedéssel készül részt venni több borkirálynő is az értesüléseim szerint, köztük Székesfehérvár 2009-ben megválasztott borkirálynője, Domján Zsuzsanna is. Sok sikert kívánok nekik és minden indulónak, hogy szívvel-lélekkel küzdjenek az országos címért és méltóképpen, büszkén képviseljék a magyar borászatot egy esztendőn át!

A kép még 2008-ban, az I. Országos Borkirálynő Fesztiválon készült, amikor megválasztottak Magyarország I. Borkirálynőjének. A nyári zápor után ugyan kicsit csapzottan, de a hirtelen eleredt eső elől bemenekülve, a Degenfeld Palota feldolgozójában, méltó helyen került sor a koronázásomra! Személy szerint én azóta is képviselem a magyar borászatot itthon és más országokban is egyaránt, lehetőségeimhez képest próbálok mindent megtenni a magyar és persze főként a Tokaji borok népszerűsítése érdekében. Remélem, hogy néhány éven belül alkalmunk lesz nekünk borkirálynőknek együttesen is fellépni, kiállni a magyar borászatért, hozzájárulva ezzel a magyar bor marketingjének eredményesebbé tételéhez.