A szavazás lezárult
április 5, 2010
Tokaji Furmint száraz fehérbor
április 12, 2010

Bemutatkoztak boraink Olaszországban

A Tokaj-hegyaljai, az egri és az abonyi borvidék legjobb borai is szerepeltek azon a borbemutatón, amelyet az olaszországi Velencében rendeztek. Fél éven belül ez a második alkalom, hogy magyar borászok mutathatták be a hazai különlegességeket Európa egyik legnagyobb bortermelő vidékén.

A Tokaj-hegyaljai, az egri és az abonyi borvidék legjobb borai is szerepeltek azon a borbemutatón, amelyet az olaszországi Velencében rendeztek.

Fél éven belül ez a második alkalom, hogy magyar borászok mutathatták be a hazai különlegességeket Európa egyik legnagyobb bortermelő vidékén. Októberben Milánóba látogathattak a magyar pincészetek, most pedig a velencei Bistrot de Venise étterem- és borpárlat kiállításán vehettek részt. A kiállításon három pincészet képviselte Magyarországot, hogy feltárják a potenciális exportpiacokat.

Az ITD Hungary Zrt. befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynökség tájékoztatása szerint Magyarországot a Götz Pincészet – tokaji borok-, a Tóth és Tóth Borászat – debrői nedűk-, illetve a Tenuta delle Aquile képviselte.

Forrás: http://www.vallalkozoinegyed.hu/20100323/magyar-boraszat-olaszorszag-borbemutato

Sajtómegjelenések:
http://www.tuttoitalia.hu/olaszeconomia/olasz-magyar-bor-velence-52209.html
http://www.tozsdeiskola.hu/hir/magyar-pinceszetek-nemzetkozi-borbemutatokon_2010-03-23_1269333241.html
http://www.metropol.hu/mellekletek/vorosesfeher/cikk/543827
http://www.borespiac.hu/index.php?oldal=hir&id=83
http://eszakmagyarorszag.blog.hu/2010/03/23/tokaji_bemutatkozas_olaszorszagban

Olaszország:
http://www.itlgroup.eu/magazine/index.php?option=com_content&view=article&id=1339:12-vini-ungheresi-a-venezia&catid=45:itd-hungary&Itemid=108