Évjárat: 2000
Leírás: Tokaj-Hegyalján a Botrytis Cinerea penészgomba váltja ki áldásos hatását, mintegy magukban összeszárítva a túlérett szőlőszemeket. Ennek a folyamatnak az ősz eleji esők és az októberi száraz napos időszakok kedveznek leginkább. A Tokaji Aszúk rendkívüli minőségüket nemcsak a magas cukortartalomnak, hanem a kimagasló savtartalmuknak is köszönhetik, amelyek képesek egyensúlyt teremteni ezekben a koncentrált borokban. A 2000-es évjárat csúcsévnek számít Tokaj-Hegyalján. Ezt a bort hét évig érleltük tölgyfahordóban oxidatív eljárással, ezzel is a tradicionális technológiát követve, így sokkal magasabb a bor beltartalmi értéke is. A megtermelt szőlőszemeket a családi gazdaság dolgozza fel, a tálcás szürettől kezdve, a bogyózáson át, a pneumatikus préselést, a kíméletes feldolgozást mi végezzük el. Szőlőültetvényeink elsőosztályú dűlőkben helyezkednek el, nyirokagyag talajokon, és így nem csak a töppedtség jellemző a szőlőszemekre, hanem a teljes botrytiszes fedettség. Az aszúkészítés során nem vesszük ki a bor eszenciáját, hanem együtt érleljük azzal.
Évjárat: 2000
Leírás: Tokaj-Hegyalján a Botrytis Cinerea penészgomba váltja ki áldásos hatását, mintegy magukban összeszárítva a túlérett szőlőszemeket. Ennek a folyamatnak az ősz eleji esők és az októberi száraz napos időszakok kedveznek leginkább. A Tokaji Aszúk rendkívüli minőségüket nemcsak a magas cukortartalomnak, hanem a kimagasló savtartalmuknak is köszönhetik, amelyek képesek egyensúlyt teremteni ezekben a koncentrált borokban. A 2000-es évjárat csúcsévnek számít Tokaj-Hegyalján. Ezt a bort hét évig érleltük tölgyfahordóban oxidatív eljárással, ezzel is a tradicionális technológiát követve, így sokkal magasabb a bor beltartalmi értéke is. A megtermelt szőlőszemeket a családi gazdaság dolgozza fel, a tálcás szürettől kezdve, a bogyózáson át, a pneumatikus préselést, a kíméletes feldolgozást mi végezzük el. Szőlőültetvényeink elsőosztályú dűlőkben helyezkednek el, nyirokagyag talajokon, és így nem csak a töppedtség jellemző a szőlőszemekre, hanem a teljes botrytiszes fedettség. Az aszúkészítés során nem vesszük ki a bor eszenciáját, hanem együtt érleljük azzal.