Tokaj-nap a Duna Televízióban
április 27, 2010
XI. Selénia Rally – Hercegkút
április 27, 2010

Könyvbemutató borkóstolóval

 25 sikertörténet címmel jövő héten pénteken kötetbemutatót tart Nyíregyházán a Hotel Pagonyban ****   Pokrovenszki Gergely, aki négy évvel ezelőtt jelentette meg első kötetét. Az újságíró kollégáival arra kereste a választ, hogy hogyan lehet ma Magyarországon sikeres vállalkozásba kezdeni, milyen akadályokat kellett a kötetben szereplőknek leküzdeniük. A szerző vallja, a siker receptje: kitartás, szorgalom, szerencse.
Az eseményen Magyarország I. Borkirálynője Götz Mária Ildikó Götz borkóstolót tart, míg Dr. Csábi Bettina a GBU veretlen, többszörös világbajnoka Álomdiéta bemutatóval érkezik. A sajtótájékoztatót követő állófogadáson jelen lesz Hajdú Péter, Sarka Kata, és Csisztu Zsuzsa médiaszemélyiség is, aki legújabban az egyik televíziós sportcsatorna csapatát erősíti. További meglepetésvendégek érkezése is várható…

Íme, Csisztu Zsuzsa előszava a 25 sikertörténet című kötetben:
“Most fellélegeztem! Nagyon örülök, hogy ezúttal bebizonyosodik: van élet a celebvilágon túl is! Megnyugvással látom, hogy léteznek még optimista szerzők, akik hisznek abban, hogy a hétköznapok hősei valódi példaképeink lehetnek, akiknek az életútja megismerésre, sőt követésre érdemes.
Pokrovenszki Gergely egy celebciklonoktól viharos négy éves szünet után vette a bátorságot, hogy szembe menjen az aktuális “trenddel” – huh, de divatos –, és első kötete után, kitartva az eredeti elképzelés mellett, ismét az értékek után nyúlt. Újságíró társaival együtt olyan emberek életét mutatják meg ebben az interjúkötetben, akik sajnálatosan, a médiumok által egyre inkább sulykolt “Gyere villants nagyot!”, „Szabasd át magad!”, „Töltesd fel a tested!”, s főleg, „Csak a külcsínnel foglalkozz!” ars poeticával ellentétben hittek és hisznek a befektetett munkában, a lehetetlennek tűnő vállalkozások véghezvitelében, a mások számára is értékeket teremtő álmok megvalósításában.
Ma, amikor az önzőség szinte mindent elsöprő vezérelvnek tűnik az érvényesülésben, a főszereplők vallomásaiból kitűnik, hogy hosszú távon ez nem járható. Éppen ellenkezőleg: világunk valódi előremozdítói sikereiket többnyire csapatmunkában, másokra figyelemmel és velük összhangban érték el. Úgy, mint az a kilenc újságíró, akik e kötetet életre hívták.”