Götz Pincészet
október 18, 2010
Tokaji borok bemutatkozása Brüsszelben
április 17, 2011

Tokaji borok Brüsszelben

A Magyar Borkóstoló Esték igazi különlegességgel szolgálnak a borszakértők és borszeretők számára egyaránt. Fedezzen fel hat Magyar borászati régiót! Töltsön egy estét Magyarország boraival. A borszeretők megoszthatják szenvedélyüket. Helyi termelők kalauzolnak az egyedi ízek világába.

A EU Magyar elnökség idején havonta 3-3 napon át – januártól júniusig 6 hónapon keresztül –  Brüsszelben a Magyar Kulturális Intézetben tematikus magyar borkóstolókat tartanak. Minden alkalommal egy-egy nagyobb borrégió mutatkozik be. Április közepén a világörökség részét képező Tokaji Borvidék kapja meg ezt a lehetőséget.

A közönség az EU parlamenti dolgozók, képviselők és a helyi szaksajtó, sommelier-k, képviselőiből áll. Ez kitűnő lehetőség egy ilyen központi kulturális helyen arra, hogy bemutatkozzunk, felsorakoztassuk büszkeségeinket, a Götz Pincészet borait borkirálynői pompában néhány másik hegyaljai borászattal együtt.

Véleményem szerint a borfogyasztási szokások alakulása összhangban van családi pincészetünk filozófiájával is: a minőség iránti kereslet nő, tehát az emberek tudatosan választanak jól csengő nevű, valamilyen szinten általuk ismert és bizalmat ébresztett, esztétikus címkével ellátott palackokat a polcokról. A Götz Pincészet is a mennyiségi termelés helyett a minőségre helyezi a hangsúlyt, mondhatni “kézműves” borok készülnek nálunk.A borkülönlegességek mellett teret hódítanak a friss, gyümölcsös minőségi borok is, ezek kóstolásával a borvidék egy új arcával ismerkedhetünk meg, és mindenki megtalálhatja a Tokaji Borvidéken a saját szájízének tetsző zamatokat.

Egy őszinte mosoly minden helyzetben sikert jelent, természetesen egy-egy borkóstoló hangulatának megalapozásánál vagy a bor értékesítésénél is fontos szerepe van. Fontos a nyíltság és a bizalom megalapozása minden kapcsolatnál, így van ez az üzleti életben is.