Kossuth Rádió – Smink nélkül c. műsor felvétele a Götz Pincészetben
szeptember 2, 2011
Szüret idején
szeptember 14, 2011

I. Hercegkúti Pincefesztivál

Hercegkút Község Önkormányzata az idén tavasszal megalakult Hercegkúti Világörökségi Pincesorokért Egyesülettel közösen szervezte meg az első Hercegkúti Pincefesztivált 2011. augusztus 19-20-án.

Hercegkút Község Önkormányzata az idén tavasszal megalakult Hercegkúti Világörökségi Pincesorokért Egyesülettel közösen szervezte meg az első Hercegkúti Pincefesztivált 2011. augusztus 19-20-án. A rendezvény programjai közé illeszkedett a Zempléni Fesztivál szervezőinek elképzelése is, mely szerint ismét „Sváb Party”-ra várták a komolyzenei koncertek után könnyedebb szórakozásra vágyó közönséget.

Az első Pincefesztivál szervezését számos egyeztetés előzte meg, elsősorban a pincetulajdonosokkal, akik közül végül 29-en vállalták a megjelenést a négy nyelven elkészült szórólapon (magyar, angol, német és lengyel), a kóstolójegy tömbben, továbbá azt, hogy a két napon kersztül bemutatják pincéjüket és ingyen kóstoltatják borukat Az önkormányzat a hagyományos sváb étel, a tunki kínálását vállalta az Interkultúr Hungária Nonprofit Kft-vel létrejött megállapodás alapján, így a valódi sváb hangulatot biztosító Tarjáni S-Iker zenekar fellépési díját a a Zempléni Fesztivál szervezői finanszírozták, valamint az esti órákban koncertet adó Artézis Jazz Quartet szereplését is.

További fotók >>> További fotók >>>

Beharangozó az Echo Tv
híradójában 12 perc 36 mp-től: www.echotv.hu/videotar.html