Vendégváró
január 23, 2012
Borkóstoló a Miskolci Egyetemen
április 4, 2012

Új címkék az újborokon

Vásárlói szemmel nézve a Götz borokat, nagyon fontos megemlíteni, és fel hívni rá a figyelmet hogy a Muscat Lunel bor, amely fajta nagyon fontos értéket képvisel családi vállalkozásunkban, ezentúl Sárgamuskotály néven szerepel a címkéinket, hiszen 2011-től ezt törvény szabályozza.

Vásárlói szemmel nézve a Götz borokat, nagyon fontos megemlíteni, és fel hívni rá a figyelmet hogy a Muscat Lunel bor, amely fajta nagyon fontos értéket képvisel családi vállalkozásunkban, ezentúl Sárgamuskotály néven szerepel a címkéinket, hiszen 2011-től ezt törvény szabályozza. Kóstoljuk akár a tavalyi szárazat vagy félédeset, esetleg a késői szüretelésűt ebből a gyümölcsös és illatos fajtából, meg kell állapítanunk, hogy ízvilága, frissessége és üdesége még inkább behízelgő és simulékony, mint az elmúlt években volt. Másik fontos változás a tavalyi évtől, hogy a minőségi bor kategória helyett oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel ellátott bor szerepel az uniós törvények szerint a borainkon.

Szerencsére ezek a formai dolgok a beltartalmi értékeken mit sem változtatnak, így bátran keresse, ízlelje mindenki az újborokat! Szeretettel várjuk kedves vendégeinket pincészetünkben! Érdeklődjenek borainkról, borkóstolókról akár telefonon, e-mailben vagy személyesen!

És ne feledjük, hogy a tokaji bor nem csupán egy élvezeti cikk, amelyet a magyarok mellett bármely ország népe különleges alkalmakkor szívesen kortyolgat, hanem egészségünk megőrzésében is fontos szerepe lehet, ha mértékkel fogyasztjuk!