Meghívó
november 12, 2009
Zemplén Európa-ház
november 29, 2009

Vadászati kiállítás

Nagy érdeklődés fogadta Godzsák Tibor Vadászati múltunk emlékei című kiállítását, amelynek megnyitójára csütörtökön délután került sor Sátoraljaújhelyben, a Kossuth Lajos Művelődési Központ Latabár Színházának előterében.

Dr. Lenár György nyugalmazott erdészeti igazgató köszöntötte a megjelent érdeklődőket, vadásztársakat és barátokat. Elmondta, hogy azért jelentős ez a kiállítás, mivel a vadászatot egy másik oldaláról mutatja be, a trófeák és puskák helyett vadászati jegyek, többszáz éves újságok, emlékek sorakoznak fel a vitrinekben. A köszöntőt követően Dr. Lenár György Godzsák Tibornak adta át a szót, aki megköszönte a vendégeknek, hogy ilyen szép számban jelentek meg, majd elmondta a kiállítás tematikáját, és a régi értékek megőrzésének jelentőségét.

Ezután került rám a sor, a  sikeres megnyitóra koccintottunk a vendégekkel. Személyes indíttatásom is volt, hogy itt legyek ezen a kiállításon, hiszen már gyermekkoromtól kezdve kapcsolatban vagyok ezzel a „királyi hobbival”, vadászó családtagjaim kapcsán életem részévé vált valamilyen szinten. Viszont  a velem eltöltött esték sem a vad elejtéséről lettek élménytelik, sokkal inkább a kint eltöltött órák, az izgalommal teli várakozás, és az „erdőzúgás”, amely felejthetetlenné tette számomra a vadászattal eltöltött időt.

Háromfajta bort mutattam be a vendégeknek a 2008-as évjáratból: a Tokaji Furmint és a Tokaji Muscat Lunel száraz borokat, valamint a Tokaji Muscat Lunel késői szüretelésű édes fehérbort kóstolhatták meg az érdeklődők, melynek egy korábbi évjáratból származó változata a vadász-borászok bora volt! A vadászati kiállítás mellett helyet kaptak a Götz Pincészet borai is az egyik vitrinben, melyekkel együtt a koronám is megtekinthető, amelyet tavaly kaptam a Magyarország I. Borkirálynője címmel.
Ezúton is köszönöm a megtisztelő felkérést, hogy részt vehettem a kiállítás megnyitóján, és remélem, hogy sok embernek lesz alkalma az elkövetkező hetekben megtekinteni!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1J0pz-TL9SA[/youtube]