TÖBB, MINT BORKÓSTOLÁS
Kóstolja meg a Götz Pincészet válogatott tételeit egy meghitt, pincehangulatú kóstolón, ahol minden korty egy történetet rejt.
A pincelátogatás kisebb csoportok esetén, igény szerint a palackozó épületének megtekintésével kezdődik, ahol irányított erjesztéssel készítjük a borokat. Itt a vendégek megismerkedhetnek a reduktív borok előállításának rejtelmeivel, a borkészítés technológiájával.
Ezután a világörökség részét képező Gombos-hegyi pincesorra megyünk, ahol a mintegy 100 méter hosszú, riolit-tufába vájt érlelőpincénkbe kalauzoljuk az idelátogatókat.
Ezt követően érkezünk meg a kóstolópincébe, ahol 2-200 főt tudunk fogadni. A borok mellé kérésre hideg és meleg ételeket kínálunk. Ezeket előzetes egyeztetés alapján kérjük megrendelni. A pincelátogatás és a borkóstolás időben kb. 1,5-2 órás program (+ étkezés igény szerint).
A vendégeknek elmondjuk Hercegkút rövid történetét, bemutatjuk Tokaj-Hegyalját, a családi vállalkozásunkat és természetesen a kóstolt borokat jellemezzük. A kóstoltató helyiségünk alkalmas különféle rendezvények lebonyolítására is. Különleges alkalmakra cigányzenekar is rendelhető.
Több napos itt-tartózkodás esetén szabadidőprogramok megszervezésében is készséggel állunk rendelkezésükre. Igény szerint tartunk borkóstolót, borvacsorát szerte az országban éttermekben, rendezvényeken!
ISMERJE MEG BORAINKAT!
GÖTZ TOKAJI FURMINT SZÁRAZ
Tokaj-Hegyalja legfőbb szőlőfajtájából, a válogatott szüretelés után gondos feldolgozással és irányított erjesztéssel készült száraz borunk.
Illatában a szőlőfajta elsődleges aromajegyei az uralkodóak. Friss, üde ízvilággal, ropogós savakkal rendelkezik.
Szép harmóniában van a sav és az extrakt tartalma. Testes, hosszú bor. Utóízét percekig érezzük a szánkban.
Érdekel

ISMERJE MEG BORAINKAT!
GÖTZ TOKAJI SÁRGAMUSKOTÁLY SZÁRAZ
Mint illatos fajta, a tokaji borok közül az egyik legkedveltebb a fogyasztó közönség körében.
Irányított erjesztéssel készített bor.
A Sárgamuskotály az a bor, - ha valaki nem borfogyasztó, vagy borszerető ember- ezzel a borral rá lehet vezetni a kultúrált borfogyasztásra.
Érdekel

ISMERJE MEG BORAINKAT!
GÖTZ TOKAJI FURMINT FÉLÉDES
A borvidék legjelentősebb hagyományos szőlőfajtájából készült.
Üde, tiszta ragyogású bor.
Illatában erőteljes gyümölcs és virágjegyek jellemzik, mely párosul a bor fiatalságával.
Ezt a bort reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készítettük. Elegáns, könnyed savakkal rendelkezik.
Érdekel

ISMERJE MEG BORAINKAT!
GÖTZ TOKAJI SÁRGAMUSKOTÁLY FÉLÉDES
A Sárgamuskotályra jellemző intenzív, kedves illat és kerek savak uralják.
Az egyik legkedveltebb fajta a fogyasztók körében. Friss savai üdévé, könnyen fogyaszthatóvá teszik.
Reduktív eljárással készített páratlan zamatokkal rendelkező bor.
Érdekel

ISMERJE MEG BORAINKAT!
GÖTZ TOKAJI SZAMORODNI ÉDES
Színe a halványtól az élénk aranyig terjed.
Illatában és ízében fiatalon vadvirágok, friss és kandírozott gyümölcsök (őszibarack, citrusok, trópusi jegyek), valamint mandula és egzotikus fűszerek felfedezésére csábít.
Érdekel

ISMERJE MEG BORAINKAT!
GÖTZ TOKAJI CUVÉE ÉDES KÉSŐI SZÜRET
Ez a borunk három fajta házasításából készült. Gazdag illatjegyében megtalálhatóak mézes-ananászos és szőlővirág aromák.
Kóstolásakor tiszta ízvilág, behízelgő textúra jellemzi, remek sav és cukor egyensúly érződik. A túlérett szőlőszemek íze harmonikus, hosszú egyensúlyt biztosít a borban.
A Tokaji Cuvée, késői szüretelésű oltalom alatt álló édes fehérbor.
Érdekel

ISMERJE MEG BORAINKAT!
GÖTZ TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS
Gondosan válogatott aszúszemekből készült borkülönlegesség.
Tokaj-Hegyalján a Botrytis Cinerea penészgomba váltja ki áldásos hatását, mintegy magukban összeszárítva a túlérett szőlőszemeket.
Ez a bor a rendkívüli minőségét nemcsak a magas cukortartalomnak, hanem a kimagasló savtartalmának is köszönheti, amely képesek egyensúlyt teremteni.
Érdekel

ISMERJE MEG BORAINKAT!
GÖTZ TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 2002 LIMITÁLT
Gondosan válogatott aszúszemekből készült borkülönlegesség.
Tokaj-Hegyalján a Botrytis Cinerea penészgomba váltja ki áldásos hatását, mintegy magukban összeszárítva a túlérett szőlőszemeket.
Ez a bor a rendkívüli minőségét nemcsak a magas cukortartalomnak, hanem a kimagasló savtartalmának is köszönheti, amely képesek egyensúlyt teremteni.
Érdekel

ISMERJE MEG BORAINKAT!
GÖTZ TOKAJI ESZENCIA LIMITÁLT
Ez a különleges tétel a botrytis cinerea, vagyis a nemespenész hatására a tőkén aszúsodott szőlőszemekből készült, amelyeket szüretkor egyenként, kézzel válogattunk. Magas ásványi anyag- és cukortartalom, valamint az aszúszemekre jellemző gazdag aromavilág teszi ezt a bort igazán különlegessé.
Érdekel
