HIVATÁSUNK
A Götz Pincészet tradicionális családi pincészete a magas minőségű borok létrehozását tűzte ki célul, amelyek elkészítésének folyamatát különös gondosság jellemez a szőlőműveléstől kezdve, a bor érlelésén át egészen a palackozásig.
"A pince csendes mélyén valahol mindig nyugalomra lelek. Néha elég hozzá az az illat, a csönd, a meghittség máskor az ízek és a társaság elrepít ebből a rohanó világból egy másikba, egy sokkal jobb helyre. Mondjuk már néha közhelyesen sokszor, hogy „földalatti mennyország” a mi pincénk, de tényleg így van. A pincének, a bornak lelke van, mint a családnak. Ezért is különbözik annyira egy családi pincészet egy nagyobb borászattól. Kezdve a szőlőterméstől, a borokon át, szívvel-lélekkel dolgozunk bennük, értük, hogy valami jobbat alkossunk, létrehozzunk valamit, ami arra készteti az embereket, hogy egy picit lassítsanak, megálljanak, megpihenjenek, egy pillanatra elgondolkozzanak azon, hogy miért érdemes élni. Egy kicsit élvezni az életet, törődni egymással, másokkal. Figyelni a családra, barátokra, a mondanivalójukra és arra, amit mi közvetítünk a borral – egy cseppnyi jókedvet, vidámságot, élvezetet, békét, meghittséget, ragyogást. És a legfontosabbat, a hitet. Hinni abban, hogy van értelme a munkánknak, hogy az évjárat szép lesz, hogy a vendégeknek ízlik a borunk, tetszenek a pincéink, és érezni, hogy nincs számunkra lehetetlen, mert a jó Isten fogja a kezünket. Csak a célt kell kitűzni, és segít megtalálni az odavezető utat. De útközben azért jó helyen, jó emberek között egy pohár Tokajival jó érzés koccintani, jó néha megnyugodni."
CSAPATUNK
TÖRTÉNETÜNK
Magyarország borainak Európa szerte mindig nagy neve volt. A Tokaj Borvidék azonban a világhírű borkülönlegességek hazája. A Tokaji bor egy magyar különlegesség, amelyet sokszor próbáltak már utánozni, de ez soha nem sikerült, még a legnehezebb időkben is fönntartotta hírnevét.
Az utóbbi tíz évben a tokaji aszúborok megmenekültek a feledés homályától.
Átható és hosszan visszacsengő illatok és aromák színelőadásával találkozunk itt, amelyekhez hasonlót sehol másutt a világon nem találhatunk.
A borkülönlegességek mellett teret hódítanak a friss, gyümölcsös minőségi borok is, ezek kóstolásával a borvidék egy új arcával ismerkedhetünk meg.
A szőlőültetvények Tolcsván a Kincsem és a Bartalos, Sárazsadány határában a Zsadányi, és Sárospatak közelében a Csécsi, a Darnő és a Szegfű dűlőkben helyezkednek el.
A minőség elengedhetetlen eleme a jó pince. A Götz Pincészet riolit-tufába vájt pincében érleli a borokat, amely 9 °C fokos állandó hőmérsékletet tart télen-nyáron. A hordókban borkülönlegességeket érlelünk, tárolunk.
A magas páratartalom és a hordókban érlelődő borból származó vegyületek táplálják a pincék falán megjelenő gombatelepeket, a nemespenészt (Cladosporium cellare), amelyek összefüggő réteget képeznek, és egyben a jó pinceklímát is biztosítják.